Parkstugan

Målar, skriver & illustrerar

Materialtips

Om papper: Jag arbetar gärna med 300 gram. Men varför inte utmana dig själv och prova olika sorters papper? Och har du inget akvarellpapper så går det bra med kopieringspapper. Det kräver bara lite extra tålamod och framför allt kom ihåg. Det gäller att ha roligt. Det värsta som kan hända är att pappret går sönder. Kanske uppfinner du något på vägen? Så ha skoj!

När det gäller färg så handlar det om kvalitet i förhållande till pris. En billig färgpalett innehåller lite pigmentet. Du har inte heller samma kontroll eller det blir inte samma färgupplevlse. Märket har också en betydelse. En del färger är så fulla av – ja – så det är inte någon ide att prova på att måla. Mitt tips fundera och prova dig fram. Vad passar dig? Sen klarar du dig i princip med grundfärgerna – så du behöver inte köpa en hel låda. Inte minst, det räcker att bara måla med en färg. Allt beror på hur du är och vad du vill.

Vad gäller penslar så går det utmärkt att för dessa övningar använda syntet. För övningarna som finns här räcker en pensel. Välj antingen storlek 10 eller 12.