Parkstugan

Målar, skriver & illustrerar

Om Parkstugan@gmail.com

Hur når vi dig?

Enkelt. Du kan maila mig på parkstugan@gmail.com.

Helena Ericson var finns ditt hjärta?

Förutom min familj, vänner och våra djur – mitt i Sörmland. Här hittar jag inspiration till mina målningar i en bruksmiljö där järnet, vattnet och elden varit förutsättningarna. Men också varit grundbulten för att tillsammans göra det omöjliga möjligt. Tänk dig att gå igenom suckarnas allé eller blicka ut över myren vid spångarna en alldeles dimmig morgon. Eller fånga trädens skiftningar när årstiderna växlar.

Vilka verktyg använder du dig av för att utrycka dig själv?

Mestadels akvarell, blyerts, tusch och akryl. Men arbetar gärna med andra material för att vidga kunskap.

Hur hittar du din motivation? Vad inspirerar dig?

Oj! Det är iallafall Inte genom att måla samma sak. Men gärna med teman för att utforska en berättelse. Motivationen är nog att hitta lättheten och glädjen. Det handlar också om att lära nytt, utforska berättelsen i temat och motivens sammanhang med omvärlden. 

Vad gör du för att hålla din kreativitet igång?

Varje dag målar eller tecknar jag. Det är övningarna som leder till att det plötsligt händer något. Plötsligt har jag supertråkigt – jag vill inte måla en linje till. Så dyker det upp en idé som måste skissas. Det händer inte varje dag. Men varje gång det händer blir jag så glad. Just den glädjen är så viktig att ta tillvara på. Så svaret är – jag övar varje dag och ser fram emot de stunder när något oväntat kreativt tar sin form.

Lämna ett svar