Parkstugan

Målar, skriver & illustrerar

Prova nu

Innan du börjar så behöver du akvarellpapper, blyertspenna, två akvarellfärger som du älskar, pensel storlek 10 eller 12. Tre glas med vatten och något runt att rita cirklar med. Är du lite mer van, utmana gärna dig själv till att måla den perfekta cirkeln. En timer. När du har allt material på plats, sätt på timern på tio minuter.

Andas och tänk att det inte behöver vara perfekt.

Under den första cirkeln, skriver du torrt plus en färg. Med torrt menas att vi inte ska blöta pappret. Istället väljer du din favoritfärg, doppar penseln i vattnet och i färgen. Fyll penseln med rikligt med färg. Nja, lite till. När pensel är fylld med färg så färglägger du cirkeln med mjuka snabba rörelser. Gärna i takt med dina andetag och håll inte på för länge! Och det är helt ok om det kommer lite utanför. Det behöver inte vara perfekt.

Torr yta plus en färg cadium yellow

Under den andra cirkeln skriver du vått plus en färg. Med vått menas att vi först ska blöta pappret. Det gör vi genom att doppa pensel i vattnet och sedan måla i cirkeln med jämna mjuka snabba rörelser. Sen doppar vi vår pensel i vattnet och i färgen. Fyll penseln med lika mycket färg som den första gången. Droppa sedan färgen i cirkeln. Blir det prickar som flyter ut har du en perfekt yta. Är ytan för torr blir det som prickar. Är ytan för våt flyter allt samman. Prova gärna – men nästa gång du gör tio minuters övningen.

Vi målar på våt yta med SAP Green

Under den tredje cirkeln skriver du vått plus två färger. Doppa penseln i vatten och måla med vatten i cirkeln. Sen doppar du penseln i vatten och i din första färg. Doppa färgen i vattnet lite här och där. Sen doppar du penseln i vattnet och ser till att den blir ren. Doppa penseln i rent vatten och i din andra färg. Doppa den andra färgen lite här och där.

Vi målar på våt yta och droppar i färgerna cadium yellow och SAP Green

Video är inspelad med iPhone. Vill du se slutresultatet och få ytterligare ett tips?

Akvarellen är inte färdig förrän den har torkat. Se slutresultatet. Prova gärna andra färger och papper! Lycka till.

Lämna ett svar